2013. január 23., szerda

Könnyű étel túra után brokkoliból

Túra után, bár farkaséhes az ember, nem szabad nehezet enni, mert amit legyalogoltunk, rögtön visszajön. Folyton könnyű és finom ételekben gondolkodom, ezért lett a szombat esti menü a rántott brokkoli.

Hozzávaló: kisebb fej brokkoli, rózsáira szedve. (szerintem minél kisebb, annál gusztusosabb!)
só, bors, és a panírhoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
A brokkoli fejecskéket besózzuk, borsozzuk, valamennyit felvesz, nyersen is. Ezután bepanírozzuk, (kb 1 tojás, 5-6 evőkanál liszt, ugyanennyi morzsa, és olaj kell hozzá) majd a forró olajba dobjuk. Csipesszel forgatjuk a brokkolikat, melyek 3-4 perc alatt meg is sülnek. Roppanósak lesznek, nem úgy, mint a főzött, de szerintem így sokkal finomabb. Papírtörlőre szedem őket, aztán már lehet is mártogatni a majonézbe.
Nagyjából 20-25 perc alatt készen van az egész művelet.
Természetesen hús mellé köretnek is kiváló, egy kis majonézzel, de magában is finom csemege.
Az ötletet Dolcevitától vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése