2013. május 6., hétfő

Vérteskozma 10

E rövidke túrát május 1-én ejtettem meg, gyönyörű napsütéses időben. Még el sem értük Vérteskozmát, már autók százai álltak az út szélén, nagyon sokan gondolták úgy, hogy túráznak, kijönnek a természetbe. A nevezés flottul ment, gyorsan megkaptuk az itinert, leperkáltuk a beugrót, és már vágtattunk is a faluból kifelé, be az erdőbe.

Mindjárt hegynek fölfele mentünk, meg is izzadtam egyből, annak ellenére, hogy végre előkerült a rövidnadrág, poló összetétel a túrához. Meleg volt, talán kicsit túl meleg is, viszont nem kellett sokat menni erdőn kívül. Így a leégés veszélye nem fenyegetett. Első ellenőrzőpontunk a Mária képnél volt, eddig 3 km-t tettünk meg Bettivel. Pecsételés, kicsi iszi, aztán tovább gyalogoltunk az erdőben. Nagyon szép az erdő, minden zöld, minden virágzik. Kereszteztüz az aszfaltos utat, és hamarosan elértük a Németvölgyi elágazást, ahol a Pintér Józsiék osztották a pecsétet, és a mosolyokat. Le is fotóztam a kék polós pontőröket.

Még egy kis hegymenet, egy szendvics a pociba, aztán hamarosan elértük Vérteskozma szélét. Gyönyörű kis házacskákból áll a falu, igazi lakos talán nem is nagyon van, mert nyaralófalu. Minden régi ház szépen felújítva, kicsi paradicsom, kicsi gyöngyszemekkel. Szemet gyönyörködtető házacskák, udvarok, ápolt kertek mellett ballagtunk.
Igazán jó kirándulóhely, kellemes környék, jól jelzett utakkal. Érdemes volt a túrára jönni, a célban zsíros kenyér, szörp, emléklap és kitűző várt minket. Még kedvezmény kupont is kaptunk a Cartográfia jóvoltából, melyen térképet kiadványt lehet olcsóbban vásárolni.
Kellemes túra volt, jó szervezéssel, szép tájakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése