2013. június 10., hétfő

Meggyfesztivál bringatúra

Már évek óta készültem a Meggyfesztiválra, csupa jót hallottam erről a bringatúráról. Szombat reggel fel is pakoltuk a bringákat az autóra, és mivel a 10 órás indulás nem volt korán, kényelmes tempóban autóztunk le Kecelre. Dunaföldvárnál iszonyodva néztük a megáradt Dunát, a mellette lévő teljesen elöntött ártéri területeket. Gond nélkül értünk Kecelre, ahol a falu központjában hatalmas plakátok hirdették a Meggyfesztivált. Gyorsan nevezetünk, nevezési díj nincs, csak egy listára kell írnod a neved, és máris kapod az ásványvizet, és a bringára helyezhető rajtszámot.


A 30 km-es körre 10 órakor volt a rajt, előzőleg a bátrabbak 60 és 100 km-en is indulhattak. Sárga mellényes felvezetőkkel és polgárőrség által biztosítva tekertünk ki a városkából, és máris bicikliútra érkeztünk. Meleg volt, de kellemes szembe szél fújt, így a tekeréssel nem volt semmi gond. Ment, mint a karikacsapás. :-)


Császártöltésnél kereszteztük a főutat, természetesen itt is polgárőrök biztosították az átkelést.
Útközben az Alföld minden jellemző növényével találkoztunk, elhaladtunk rendezett szőlők között, láttunk bodzaültetvényt, frissen telepített szőlőtőkéket, de még spárgaföldet is. Nagyon kellemes látvány volt, és nagyon kellemes élmény. A földeken dolgoztak az emberek, kacsozták a szőlőt, kapáltak, és mindenki vidáman köszönt, integetett. Mindenki barátságos volt, jóindulatú és kedves. Ez jellemző volt az összes segítőre, rendezőre. Öröm volt ennyi jókedvű ember között tekerni.Kiskőrösre rendezett házak, takaros porták között érkeztünk be, a Mol kútnál volt a frissítőpont, ahol az ásványvíz mellett friss gyümölcslevet (szőlőt, barackot, meggyet, körtét, stb.) lehetett fogyasztani. Innen egy másik irányba fordulva érkeztünk vissza Kecelre. Remek program volt, nagyon jól éreztük magunkat, de még csak most jött a java, hiszen a célban friss kemencében sült meggyes pitével várták a beérkezőket.
Ásványvízzel, friss gyümölcslével kínáltak megint, frissen szedett meggyet kaptunk, bőség volt mindenből, és szívélyes kínálás.


Tele pocakkal, immár bringa nélkül ültünk le az árnyas asztalokhoz, és néztük a színpadi programokat, megkóstoltuk a meggysört, nevettünk e meggymagköpő versenynél, és élveztük ezt a remek napot.
Köszönet a szervezőknek a remek rendezésért, és a sok finomságért. És mindezt ingyen, csak tekerni kellett érte.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése