2014. január 24., péntek

Kenjük kenyérre -aszalt paradicsomos vaj

Nagyon jó borászos könyvet vettem nemrég, híres borászok készítenek amolyan borkorcsolyát a boraik mellé. Van benne sok libamájas, töpörtyűkrémes, és minden más finomság, amihez csak néhány falat kenyér szükséges, és kész is. Innen az ötlet, hogy ha nem is borkóstolunk naponta, és nem is mindig bor mellé, hanem csak egy sima vacsorára is nagyon jó elkészíteni ezeket a kencéket. Egyszerűek, finomak, különlegesek. Természetesen ha egy kis bort is iszunk hozzá, semmit nem ront az ízén. :-)


Ha már unjuk a felvágottat, és nem akarunk drága sajtot, akkor vegyünk egy jó minőségű vajat, pirítsunk meg hozzá pár szelet apróra vágott bacon szalonnát, vágjunk össze néhány szelet aszalt paradicsomot (nekem saját eltett van otthon) sózzuk, borsozzuk, dobjuk fel egy kis apróra vágott snidlinggel, és máris kenhetjük a kenyerünkre. Pirítósra is nagyon finom, különleges, és nagyon egyszerű. Próbáljuk ki.
Arra vigyázzunk, hogy a baconbol kisült zsírt ne tegyük alá, mert akkor túlságosan folyékony lesz a vaj. Így is puha lesz kissé, mivel meleg a szalonnánk, és megolvasztja. Ezen úgy segítek, hogy néhány percre - ha már össze van keverve a hozzávalókkal - beteszem a fagyasztóba.
Isteni...


2 megjegyzés:

  1. Pont ilyesmit keresek, nekem is van pari eltéve, a kisebbikemnek keresek reggelire valókat, köszi az ötletet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamarosan új kencéket teszek a blogba, ajánlom azokat is. Nagyon örülök, ha ízlik. :-)

      Törlés