2014. február 5., szerda

Kenjük kenyérre - tonhalas vaj - kétféle módon

Ezt e kenyérre kenhető finomságot kétféle recept alapján is készítem. Mindkettő nagyon gyorsan kész, és nagyon finom. Jó minőségű tonhalból érdemes, én riomare fajtát szoktam vásárolni. 

1.)
Ez a kence szintén a borászoktól nagyon egyszerű, finom, különleges. Ha vendégek vannak, és nem akarok, vagy nincs időm komolyabb vacsorát készíteni, egy jó beszélgetés mellé ideális.
Vegyünk egy jó minőségű vajat (én belgát szoktam, az 20 dekás, tehát kétszerre is elég) keverjünk hozzá egy kis doboz tonhalat (szardíniával is készítettem már) sózzuk, borsozzuk, egy fél citrom levét keverjük hozzá, és máris kész. Ha van snidlingünk, vagy petrezselymünk, bármelyikből vághatunk bele néhány szárat összevágva.Gyorsan kész, nagyon kellemes, főleg pirítósra. Barátainknál is sikere volt, bátran ajánlom.
Ha a vaj kemény, pici időre be szoktam tenni a mikroba, hogy keverhető legyen. De az is elég, ha kivesszük pár órával előbb a hűtőből.


2.)
A fenti tonhalas kenyérre való egy másik változatát a múlt heti kiránduláson ettem. Azonnal elkértem a receptet. Úgy készül, hogy 2 doboz tonhalhoz keverek 2-3 apróra vágott ecetes uborkát, (bonduelle mini) és két szál szintén apróra vágott zöldhagymát (de lilával is jó). Sózzuk, borsozzuk, és két evőkanálnyi majonézt keverünk hozzá, hogy kenhető legyen. Nagyon finom ez is, és teljesen más. Érdemes kipróbálni, villantani fogunk a vendégek és családunk előtt. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése