2014. március 12., szerda

Saláta, előre gondolva

Nagyon finom salátát készítettem tegnap, előre gondolva, ugyanis a hozzá való husit már előtte két nappal pácolni kell.
Hozzávalók: 20 dkg marhahús, 2 db római saláta szív, aszalt áfonya, 4 db főtt tojás.
Az öntethez: két evőkanál olívaolaj, egy kanál méz, egy kanál mustár bors, csili.
A páchoz: olívaolaj, só, bors, csili, mustár
A husit csíkokra vágjuk, majd besózzuk, borsozzuk, szórunk rá egy kis csilipaprikát, bekenjük mustárral, és olívát öntünk rá, hogy nagyjából ellepje.
Két nap múlva forró olajban kisütjük. Amíg sül, a saláta szíveket összevágjuk, tálba dobjuk. Közben megfőzzük a tojásokat. A salátához keverjük az aszalt áfonyát, ha a husi kész, hozzákeverjük. Elkészítjük az öntetet, ráöntjük a salátára, és jól átforgatjuk. A tetejére karikázzuk a főtt tojásokat.
Enyhén édeskés, enyhén csípős, nagyon jól passzolnak az ízek. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Az igaz, hogy a jó alapanyagok fontosak, így nem lesz a legolcsóbb, de nagyon finom. Ez a mennyiség nálunk 2x2 evésre volt elég, igaz, kisevő lányoknak készült. :-)
Sajnos a fotó lemaradt, addigra megettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése