2014. május 28., szerda

Ebéd Szigligeten

A jó kirándulásokhoz a jó ételek is hozzátartoznak. Ha nem hátizsákból eszem a friss házi szalonnát, paprikával, szívesen kóstolgatok családi kisvendéglőkben. Így történt ez Szigligeten is, ahol már nem először ebédeltünk a Bakos családi kisvendéglőben.
Az éttermet sok túrázó ismerheti, hiszen az Avasi templomrom mellett található. Télen-nyáron nyitva van, ínyenceknek feltétlenül érdemes kipróbálni.


A belső kialakítás hangulatos, tényleg családias, sok régi fotóval, kockás abrosszal, az asztalokon friss rózsákkal. Igaz, a pincér lehetne mosolygósabb, de a tulajdonos Bakos Attila kedves és barátságos, odafigyel a vendégre. Nem beszélve a szakácsról, aki friss és nagyon finom ételekkel kedveskedett nekünk.
Kacsamell pici krumplipürével, mézes sült almával, padlizsánnal, aszalt szilvával. Nagyon nagyon finom volt. A tányéron lévő mennyiség ne tévesszen meg senkit, csak féladag volt, mert azt is készségesen hoznak.
Az árak érték arányban jók, nem a legolcsóbb hely, de minőségiek az ételek. Eddig sohasem csalódtam, bátran ajánlom másoknak is, akik szeretik az átlagostól jobbat kipróbálni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése