2014. július 25., péntek

Bundáskenyér muffin

Ezt a receptet Nagy Tünde könyvéből lestem el, zseniális ötletnek tartottam. Kicsit átvariáltam saját arculatra.

Hozzávalók: pici vaj, zeller zöld, petrezselyem, 4 tojás, 1 db magvas császárzsemle, só, 2 kanál tejföl.

Elkészítés:
4 db cserép muffin sütőm van, azokat kivajaztam, félretettem.
A sütőt előmelegítettem.
Megmostam, feltörtem, és felvertem a négy tojást, picit megsóztam.
Felvágtam kis kockákra a magvas nagy császárzsömlét.
Összeaprítottam egy szál zellert, és két szál petrezselymet. (A szárukról le szoktam csipkedni a zöldet, a szárat nem használom. Lehetne, de én nem szeretem.)
A tojáshoz kevertem a tejfölt, jól összedolgoztam villával, majd belekevertem a zsömlekockákat, és a zöldeket is.
A sütőkbe öntöttem, és kb. 20 percig 200 fokon sütöttem.
Remekül feljött, mint egy muffin.

Én tökfőzelék mellé ettem kenyér helyett, feltét helyett, és nagyon ízlett.
Önálló reggeli ételként is jó.
Variáció a végtelen, zöld fűszereket cserélhetünk snidlingre, ahogy az eredeti receptben láttam.
A magvas zsömle helyett jó a sima kenyér, a tejföl talán el is hagyható.
Szerintem sült kolbásszal virslivel is jó, de én főzelék mellé is szerettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése