2015. január 13., kedd

Borkóstoló Móron Miklócs Csabinál

Karácsony után Szegedi vendégeim voltak, és szerettem volna őket valami jó kis programmal meglepni. Így esett választásom a borkóstolóra, hiszen náluk nem nagyon ismerik a móri borokat.
Előzetes levélváltás Miklós Csabival, aki azonnal és nagyon pozitívan válaszolt, majd szervezés, sofőrkeresés, és december 28-án este, romantikus havazásban indulás Mórra.

Már az érkezés is mesebeli volt, csupa hó fehér minden, és a pince előtt egy hordón pálinka volt kikészítve poharakkal, gyertyával, ahogy kell, a tiszteletünkre.
Ennél romantikusabbat el sem tudnék képzelni. A fogadtatás ötöst érdemel, és nemcsak Csabi borai, hanem a személyisége később is elvarázsolt bennünket.

Mindannyiunkat a nevén szólított, figyelt ránk, hozzánk beszélt, igazi partner volt a kóstolásban.

A kóstoló helyiség kellemes, meleg, kockás abroszos, régi képekkel díszített.Hangulata van, és az elsőként kínált forralt bor is megalapozta ezt.

Amíg a pincébe sétáltunk, finom hableánykát, habzóbort kaptunk a poharunkba, mely könnyed gyöngyözéssel kísért minket a pince végébe.
Időközben elment az áram a hóesés miatt, és mi vigyorogva álltunk néhány percig a tök sötétben.
:-)
Hamarosan rendeződött az áramkérdés, és megismerhettük Miklós Csabi családját, borászatát, és legfőképpen a borait.
A képen a sofőrünk mosolyog, akit szintén nem hagyott cserbe borászunk, neki is öntött mindenből, hogy szaglássza, érezze a bort. Inni házi szilvalét kapott, mely szintén nagyon finom volt.
A borok sorrendjét nem tudom elmondani, ahogy a kóstolt borok nevét sem. Egy biztos, mindegyik ízlett, mindegyik másért, és a hét bor kóstolása meg sem kottyant. Talán a finom sajt és sonka egyvelege tette, vagy talán azért, mert Csabi tudta mit és mennyit kell kínálni, hogy a vendég laza de még fogékony legyen.


A pincés kóstolás után az étel következett, pincepörkölt savanyúval és puha kenyérrel. Nagyon finom volt, talán egy picit forróbb lehetett volna, de ez a mi hibánk, lassan indultunk vissza a pincéből.
A borok közt volt fehér, volt siller, és vörös is, nekem a siller kivételével mindegyik ízlett.
Hoztunk is párat, jó áron jó minőséget kaptunk.
Köszönjük Csabinak a remek bemutatót, és reméljük nem utoljára jártunk nála.

A Miklós pince honlapját itt találjátok:
http://www.mikloscsabi.com/

Végül álljon itt egy kép az öröm mámorában úszó lányokról is:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése