2015. január 13., kedd

Tejbegríz újragondolva

Ezt a divatos címet adtam receptemnek, mert manapság divat a régi ételek újragondolása. Nos, én a tejbegrízt gondoltam újra. Eddig mindig fahéjas vagy kakaós változatban készítettem, és nem is igen kóstoltam másfélét.
Most csinos desszertté formáltam, szép színesre, izgalmasra. És a végeredmény tényleg finom.

Az elkészítéshez kis üvegtálakat használtam, amit most szereztem be a Lidl-ből, ahol creme brule-t lehet kapni benne. Két desszert 500 Ft tálkástól, és a desszert is finom benne, meg a tálka is sokféleképpen használható. Nagyon praktikus, majd a következő bejegyzéseimben meglátjátok.

A desszert hozzávalói: fél liter tej, 3 evőkanál cukor, 3-5 evőkanál búzadara (érzésre, hogy ne legyen túl sűrű, de nagyon híg sem, és vegyük figyelembe, hogy főzés közben sűrűsödik) 4+1 evőkanál meggylekvár. A dekoráláshoz egy kis csokidara. (elhagyható)

Előkészítünk négy üvegtálkát, vagy ha nincs négy hőálló üvegpoharat, az aljára kenünk  1-1 evőkanál lekvárt.
Megmelegítjük a tejet majdnem forrásig, beleöntjük a darát és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzzük.
Ne nagyon hagyjuk forrni, és kevergessük, hogy az alja ne égjen le. Néha le is húzhatjuk a lángról.
Amikor kész, a lekvárra öntjük, és a tetejére is teszünk egy-egy kiskanálnyi meggylekvárt.
Nagyon szép színes, izgalmas desszertet kapunk, és még finom is.
Jó étvágyat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése