2015. október 22., csütörtök

Csirkemájas saláta

Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj, 10 dkg zöldborsó, 1 cs. retek, 1 cs. mozzarella golyó, néhány zöld salátalevél, 1 tk. vaj, olívaolaj, só, bors, balzsamecet, 1 tk. cukor.
2 főre
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk, olajban megsütjük, sózzuk, borsozzuk.
Ezalatt az idő alatt a mirelit zöldborsót egy tk. vajon átpároljuk, sót és 1 tk cukrot teszünk rá.
Egy másik serpenyőben a félbe vágott retkeket átpirítjuk egy kis olíva olajon. (Sokkal finomabb így az íze, mint nyersen)
Tálaláshoz két tányért veszünk elő, rádobunk néhány salátalevelet, a borsót, rá a májat, a pirított retket, és a mozzarella golyókat. Só, bors, pici balzsamecet, és olívaolaj. Pirítóst készítünk hozzá.
Rosé borral körítjük. :-)

Elkészítési idő: kb. 20 perc (nekem)
Mosogatnivaló: két serpenyő, + egy kis lábas, két tányér, evőeszközök, két pohár.
Bekerülési összeg: kb. 550 Ft.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése