2015. október 6., kedd

Maroslelei napok


Szegedhez közeli falucska Maroslele, ahol a falunapok keretében remek őstermelői kiállításon vettem részt. A fotók önmagukért beszélnek, a gusztusos tökök, a kínált sajtok, sütik, a szőlők ínycsiklandó, kívánatosan elrendezett kiállítása jó program volt.


A híres makói fokhagymától elkezdve a paprikák változataiig mindent megnéztünk, lehetett kóstolgatni, de a kiállított szőlőt is megdézsmáltuk.
A friss hagymák, a szép standok emelték a kiállítás hangulatát, a szervezők kedvesek voltak, több prospektust is hoztunk magunkkal.


A szeptember-október a tök hónapja, igyekeztem szép fotókat hozni az olvasóknak.Ezek a szőlőfürtök pedig egy helyi gazda "termékei" isteni finomak voltak, kár hogy nem lehet ilyet minden piacon kapni.


Marosleléről többet itt:A kiállítás uniós projekt keretében támogatott volt, ezért sokféle prospektust, hasznos növényvédelmi könyveket, hogyan váljunk gazdává okításokat lehetett elhozni. Ezen felül dicséret illet a kiállítás szervezőit, és felelőseit, nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, és igen, ajánlották a helyi gazdákat, termelőket.

A falunap keretében természetesen volt főzőverseny, sátras kipakolás, ahogy ilyenkor szokás.
Remek hangulat volt, kissé retro, ami újra divatba jött.

Marosleléhez közeli település Óföldeák,  ahol egy gyönyörű szép Árpád kori erődtemplomot is megnéztünk, bemenni sajnos nem tudtunk.

A templomról bővebben itt:
http://ofoldeak.hu/romai-katolikus-erodtemplom/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése