2015. október 5., hétfő

Szeged - Bortér

Meghívásra érkeztünk Szegedre a szeptember közepén zajló Bortérre. Az esemény a Dóm téren zajlik, sok-sok borász és sok-sok borkedvelő ember között. Sátrak kipakolások, asztalok, bor kávé sajt minden ami finom és izgalmas. Közben koncertek, programok, és hát a lényeg a borok kóstolása.
Az idei év nagy kedvence nálam a Tringa borpince lett, finom szekszárdi boraival.
 http://www.tringaborpince.hu/


Barátaim ismerőse, sokak kedvence "Tóni" a borász nekünk is azonnal szimpatikus lett, s hogy másoknak is, az biztos, mert a Tringa borászat sátránál folyamatosan hosszú sorok álltak.

Tóni egyedül vitte a prímet, ő maga szolgált ki mindenkit, így sajátos kellemes hangulattal egészültek ki finom borai. Rajongói mind elégedettek voltak, és magam is a rajongói táborába tartozom ezentúl.
Mert lássuk csak be, én, mint nő, aki icipicit ért csak a borokhoz, megnézem a borászt is. :-) Megnézem a címkét is, aztán kóstolom a nedűt. Ebben az esetben a borász is a címke is, a borok is nagyon passzoltak. :-)

A Dóm tér tele volt Tringa rajongókkal, ahogy a fotó is bizonyítja. :-)A Diablo a Barocco a Mirage mindegyik remek bor, az összes többi Tringa termékkel együtt. Szakszavakat nem írok, elég legyen annyi hogy finom, és hogy Ópium nevű termékét ezen idézettel ismét lehet nála kapni: a recept nélküli orvosság.


Az idézetet a honlapjáról vettem, nagyon tetszik, és igen, nagyon szívesen meg is kóstolnám az Ópiumot.
""A bor egy nyomorult lebujnak tűzet és színt, tündéri zománcot ad,
s rőt-arany gőze oly mesés csarnokokat képes emelni körénk,
mint az égbolt ködein átizzó alkonyat.
Az ópium a lét határán túl kiterjed, megnyújtja a végtelent, 
csontig vájja a kéjt, sűríti a jelent, és túltelíti a lelket,
oly zord és fekete gyönyöröket teremt /../"

 A Szegedi Bortér éjfélkor csendes esővel, és az egyik épület erkélyén a Silenco elfújásával zárult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése