2016. február 10., szerda

Mit eszünk ma? Variációk halkonzervre

Tonhalkrém csípősen, sprotni citrommal, és vajjal, keresztesi káposztasalátával. 

Idei fogadalmaim között szerepelt, hogy minden héten eszem halat. Nos, ebbe beletartozik az is, hogy konzerv formájában eszem, mert az kézenfekvőbb, olcsóbb, jobban megvalósítható. Bár az olcsóbb nem mindig igaz, hiszen az igazi rio mare tonhal amit venni szoktam, nem olcsó. Viszont nagyon finom.
Hozzávalók: 1 doboz füstölt sprotni, 10 dkg jó minőségű vaj, 1-2 citrom, negyed fej káposzta, 2 db sárgarépa, paradicsomok, némi zöld fűszer ha van, rosé bor, és a salátaszószhoz: majonéz, tejföl, mustár, porcukor, só, bors, citromlé.
Cibattával vagy pirítóssal fogyasztjuk.

A sprotnival semmi más teendőnk, mint kibontani, leönteni az olajat róla, csinosan elhelyezni egy tálra, citromgerezdekkel.

A káposzta salátához lereszelem a sárgarépákat, vékonyra felszelem a káposztát, elkészítem az öntetet,és beleforgatom a salátát. Jó, ha tud állni egy-két órát.

A rio mare tonhalat felbontom, leöntöm az olajat róla, összekeverem egy negyed csomag vajjal, borsozom, citromlével locsolom, majd snidlinget metszek rá. Aki szereti - én nagyon - csilipaprikával teheti pikánssá.

A hal nagyon egészséges, még így tonhal formájában is. Érdemes különféle módon krémeknek elkészíteni, hogy változatosabbá tegyük étrendünket. A blogon a receptek között keresgéljetek, vannak tonhalkrém receptjeim.


A kis színes paradicsomokkal gazdagíthatjuk halas kenyerünket, és a sprotni alá kenek mindig vajat is. Magos, és barna kenyérrel, cibattával, pirítós kenyérrel egyaránt finom vacsora.


Egy finom rosé nagyon jól illik a hal mellé, nekem a Lisicza rosé a kedvencem. Megvásárolható itt:
http://www.borhalo.com/fehervar





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése