2016. február 4., csütörtök

Mit eszünk ma? Húsvét februárban.

Új rovatot indítok a hétköznapi unalmas főzés ellen. Kreatívan egyszerűen, néha bonyolultabban írom le a napi főzéseimet, vacsorákat, könnyebb és fűszeresebb ételeket. Amiket szeretünk.
Igyekszem igényes alapanyagokat vásárolni, gyorsan, frissen elkészíteni, és hol olcsóbb egyszerűbb, hol drágább puccosabb vacsorák jönnek létre.
Napi konyha, mit eszünk ma, nálam.

Ha minden nap nem is lesz bejegyzés, az csakis azért van, mert a fotózás, fotófeltöltés, számítógépes időszak nem a kedvencem. Sem türelmem, sem megfelelő hátterem nincs hozzá, ezért nézzétek el, ha a fotók nem profik, és a fotós pusztán amatőr.

Kedvet szeretnék csinálni a főzéshez azoknak, akiknek nincs ötletük, akiknek nyűg, vagy teher, hogy lehet kreatívan, szép tálalással, saját és családunk örömére főzni.

Elsőként legyen itt egy ajánló:
Nálunk februárban is van Húsvét.


A csülök és tojás megfőzésével nem kell Húsvétig várni, lehet bármikor enni, ha van egy kis időnk hétvégén, feltesszük főni, és elrotyog mellettünk amíg vasalunk, vagy tévét nézünk.
Igaz, alapos szellőztetés nem árt utána, de a főtt csülköt hidegen napokig lehet enni, reggelire csomagolni, szendvicsbe beágyazni szalámi helyett, és a főtt tojás is hamar elkészül.
Primőr zöldség már mindig kapható, de a mustár és torma is kapjon helyet.

És ha így tálaljuk a vacsorát, kívánatos lesz, gusztusos, és finom.
Bár az idén korai a Húsvét, március végén már itt is lesz, egy kis előre próbálás sosem árt.

A hozzávalók:
Egy közepes csülök, 4-5 tojás, paprika, paradicsom, snidling, mustár, torma, fűszerek, és ha van egy kis maradék kacsamáj, az sem baj, a tálra tehetjük.
Fazékban megfőzzük a csülköt fűszerekkel, (babérlevél, bors, kömény, stb.) majd megfőzzük sós vízben a tojásokat is. Kihűtjük, hidegen szeleteljük, tálra rendezzük.

Van kérdésed? Írd meg. jakab.erzsebet0@gmail.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése