2016. március 1., kedd

Mit eszünk ma? Bruschettát vacsorára

Ha nem friss kenyerem van, próbálom okosan felhasználni. Ilyenkor készítek melegszendvicset, pirítóst krémekkel, vagy amit most is, bruschettát.
Az olaszok által nagyon kedvelt előételt a friss olasz utazásom inspirálta. Valahogy mindig az van, ha járok valahol külföldön, egyszerűen magamba szívom az illatokat, a látványt, néha az ízeket is, és ha megérkezem, azonnal olaszt főzök.





Így került tegnap asztalunkra kétféle bruschetta variáció. Az elsőhöz nem kell más, csak jó minőségű olajbogyó, melyet aprítógépben kis darabokra fölaprítok, meglocsolom olíva olajjal, és kész.
A másodikhoz néhány szem paradicsomot forró vízbe dobok, aztán meghámozom, egy fej lila hagymát is hozzáteszek, só, bors, aprítógép, és kész.

Friss pirítósra kenhető, de nem árt, ha előzőleg a kenyereket jól megkenjük fokhagymával.




Én még olíva olajat is locsolok a kenyérre, úgy kenem rá a finomságokat. A paradicsomos kenyér tetejére csili paprikát is szeletelek. Csípje még a fejem búbját is, úgy az igazi.



1 megjegyzés:

  1. Húúú, nagy kedvenc nálam is. Eddig úgy tudtam, hogy bruschettának csak a paradicsomos változatot nevezik...

    VálaszTörlés