2016. június 24., péntek

Orsi paprikás libazsíros pogácsája

Sárkeresztesen, ahol élek működik egy remek főzőklub. Minden második szerdán oda járok sütni tanulni, recepteket cserélni, jókat beszélgetni, és közben mindig készül valami jó kis sütemény. A végén persze megesszük az eredményt, néha még a férjeknek, gyerekeknek is jut egy kis kóstoló.
Ott ismertem meg Orsit, aki amellett hogy fiatal csinos kétgyermekes anyuka, remek pogácsákat süt. Ezt a libazsíros paprikás pogácsát a pünkösdi nyitott pincék pogácsa versenyére készítette. A recept alapján én is kipróbáltam otthon, s mivel nagyon finom lett, közreadom nektek is, süssétek meg.





A pogácsa aránylag olcsó hozzávalókból megvan, nem túl bonyolult, még nekem is sikerült elkészítenem. Alapja a főtt krumpli, színét, különlegességét "pettyességét" a piros kaliforniai paprika adja meg.


Paprikás libazsíros pogácsa


Hozzávalók:

1db Kaliforniai paprika
2 kk örölt fűszer paprika
50 dkg liszt
30 dkg főtt áttört burgonya
3 evőkanál libazsír
1 dl tej
1 tojás +1 a kenéshez
1 kk cukor
3 kk só
Élesztőpor
+ füstölt sajt, csak a tetejére 

kk = kávéskanál 










A krumplit megfőzöm, átnyomom, kihűtöm.
A Kaliforniai paprikát amilyen apróra lehet felkockázom.
Három evőkanál libazsírban dinsztelem.
Megvárom míg kihűl.
Az összes hozzávalót össze gyúrjuk, megkelesztjük, szaggatjuk.
Tojás +sajt a tetejére.
180C Sütőben megsütjük.



Tipp:
Az élesztőt sose dobjuk a sóra.  Inkább a cukorra, hogy hamarabb duzzadjon.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése