2016. július 28., csütörtök

Töltött gomba nyári estékre - könnyű és finom

Nyári estékre könnyű ételeket készítek, nem kívánja az ember a nagy melegben a tartalmas gazdag ételeket. Inkább egy jó hideg gyümölcsleves, egy előétel, némi fagyi, és teljes a vacsora.
Előételt készítettem, töltött gombát, ami megállta a helyét könnyű vacsoraként is.
Pirítósra tálalva tökéletes vacsora volt.

Fotózni nem tudtam nagyon szépen, de isteni íze van, gyorsan kész, és nem is nagyon lehet elrontani.

Íme a hozzávalók:
5 nagyobb gombafej (barna csiperke)
1 doboz Philadelphia krémsajt
3-4 szelet bacon
só, bors, snidling
olíva vagy tökmagolaj
1 szelet kenyér


A gombát megmossuk, tönkjét kivesszük. A tönk helyére kerül a töltelék. A bacon szalonnát kicsire kockázom, megpirítom. Ezt összekeverem egy doboz krémsajttal, sózom, borsozom, snidlinget vágok bele. Beletöltöm a tölteléket a gombákba, locsolok alá egy pici olajat, és előmelegített sütőbe dugom. 15 perc alatt megsül, a végén picit nagyobbra kapcsolom a sütőt, hogy a teteje is megpiruljon.

Kenyeret pirítok, a gombát rászedem, és meglocsolom tökmagolajjal. Isteni... :-)
Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése