2016. július 22., péntek

Utcazene és utcai street food Veszprémben

Még nem késte le senki az idei Veszprémi Utcazenei Fesztivált, egészen hétvégéig tart. Tegnap jártam ott, ahogy már többször is. Mindig jó volt, de az idei hozott némi újdonságot kajafronton.
A jobb és rosszabb zenekarok formációi között egészen jó utcai kajaárusok, mai modern megfogalmazásban utcai street food árusok vannak jelen. Vége a pocsék hamburger- lángos -hotdog időszaknak, végérvényesen betört a finom friss utcai kaja korszaka.

A főutcán (Kossuth utca) kezdtük a felmérést, mind zenei mind étkezési téren, és nagyon jó tapasztalataink voltak. Idén jó hangú lányok énekeltek, több szaxofonos lányt is láttam, akik amellett hogy jól zenélnek, még szexisek is voltak.
Az első akit hallgattunk a WatchMe volt. Nagyon jól énekelt a csaj, és természetesen volt szaxis lány is. Az ételek és italok nagyon helyes autókban, kisbuszokban vártak vevőikre. A Borkas fröccsbusz formára névre különösen tetszett.
Nem barkas, hanem borkas, ahol bort kapsz. :-) http://www.monostorborhaz.hu/
Nagyon jó kis orosz étkezdét láttam, ahol a tradicionális orosz ételeket lehetett utcai formában kapni.
A pelmenyi inspirált, s bár nem ettem, a hozzávalókat lelestem, ki fogom próbálni otthon. Még anno Oroszországban jártamkor kóstoltam a borscsot, és a blini többféle változatát is.
Az árak nem egy hotdog árai, de úgy gondolom szinte mindenütt minőséget adtak, és nem mindegy mivel töltjük meg a bendőnket. A sok E betűvel, vagy friss házias ételekkel.
Azt hiszem mindenütt nagyon sok finomság volt, persze mindent nem lehetett megkóstolni. Jól néztek ki a pljeskavicák, szószokkal, ajvárral, sokféle burgert készítettek, különböző érlelésű és minőségű marhahúsokból, a szendvicsek friss cibattákban, bagettekben készültek, és nem csak kólát meg fantát árusítottak, hanem finom házi szörpöket és limonádékat is. És ahogy a táblán is látjuk, zabálni ér! :-)

Jóféle házi sörös autók is voltak, és ahogy láttam egyes pincészeteknek külön kis járművük volt. Mindenesetre a felhozatal remek volt, s bár nem nagyon járok fesztiválokra, akár már ezért is érdemes.
Zenei téren is remek volt a hangulat, bulis, muris, hangulatos zenéket hallgattam, sokszor a zenén kívül a zenészek megjelenése is megért egy misét.
A Zap zenészei nagyon kreatívak, hangulatos bulizenét játszottak, mindenféle kütyükkel adtak ki hangokat, pl. vekker és kiskanál egyaránt szerepelt.
A bájos hölgy remekül szteppelt a kövön, élvezet volt nézni is hallgatni is őket.
 Ez a nagybőgős srác a szájharmonikázó barátjával szintén nagyon jó bulit csinált.
Az elektromos hegedűn játszó fiatalember nagy showman, nemcsak hegedült, fél lábon is táncolt, mindent beleadott. Csurom víz volt a pólója, és igen nagy élvezettel tudással zenélt. A közönség visszatapsolta.
A Fő utcán végigvonulva befordultam az Óváros tér felé, ahol szintén több színpad és étel-ital áruda volt. Tetszettek a házi sör variációk, és a sörös portréfotóm is. :-)

Az Óváros téren egy nagy óriáskerék található, no persze sorokban álltak a népek, hogy felszállhassanak.

Kicsit beültem a Skorpió bárba, emlékezvén a kézisek tragédiájára, aminek már nyoma sincs. Jó kis limonádét kaptam, és a zenés felár is megvolt.
Egy kis nézelődés, kinézelődés a várban, aztán még némi zenehallgatás.

Most már csak vacsorát kellett választanom, ami nem volt könnyű, igazából mindent végigkóstolnék, ha lenne rá a pocakban kapacitásom. De egyfélét bírok kóstolni és enni, így a malaccsászár mellett döntöttem.
Annyira gusztusos volt, hogy amikor megkaptam, azonnal el kezdtem enni, így a fotó elmaradt. De a husit amiből készült az étel, lefotóztam.
Ja igen, a zene, a képen éppen a Revo.Projekt látható, nekem tetszett nagyon amit műveltek. Hallgassátok meg:https://www.youtube.com/watch?v=foDgOFfz_j8&spfreload=5
Szóval a kaja.
Parázson sütik a malachusit, dróthálóba tekerve. Szétbontják, szeletekre és apró cafatkákra vagdossák, majd többféle variációban árulják. Én a malac tálat választottam, ebben malac falatok voltak, (mint a gyros hús) egy  forró lapon átpirított cibattában, káposztasalátával, és fokhagymás tejfölös szósszal. Mindezt gusztusos papírdobozban adják, így könnyen vihető, ehető. Nagyon finom volt, 1400 Ft az ára, de nem bírtam megenni az egészet.
Volt rukkolás, ajváros variáció, és lehetett szelethusit kérni krumplival salátával. Remek döntés volt, ma is enném...
Az év leglazább bulija volt, és én idő előtt le is léptem, hiszen a java csak 10 óra körül kezdődik.
A programot itt tudjátok megnézni:
http://www.utcazene.hu/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése