2016. augusztus 15., hétfő

Darapuding málnaöntettel - Harrer után szabadon

A Harrer Csokiműhelyben tett látogatásom után saját fantáziám szerint alkottam meg ezt a nagyon finom és nagyon könnyen elkészíthető desszertet.

Hozzávalók:
Fél l tej, érzés szerint búzadara (5-10 dkg), 2 vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 2 dl tejszín, a doboz fagyasztott málna, 1 kanál keményítő.
Elkészítés:
Tejbegrízt készítünk a szokásos módon, feltuningolva egy vaníliás cukorral. (Forraljuk a tejet, belekeverjük a meleg tejbe a cukrot, vaníliás cukrot, darát, és megfőzzük folytonos keverés mellett). Kevergetjük, kihűtjük.

Amíg hűl elkészítjük a málnaszószt.
A fagyasztott málnából kiveszünk 5-10 szemet és félretesszük. A többit egy edénybe tesszük, fél 1 dl vizet öntünk rá, (lehet fahéjjal, szegfűszeggel ízesíteni) belekeverünk 1-2 kanál cukrot, egy vaníliás cukrot. Ha forr, kisebb lángra vagy félretesszük. Egy fél dl vízbe belekeverünk egy kanál keményítőt, és ezt hozzáöntjük a málnához. Ismét megforraljuk, és kész.

Egy két dl-es habtejszínt felverünk kemény habbá, esetleg cukrozzuk, majd hozzákeverjük a kihűlt tejbegrízhez. (nálunk darakása) Szépen, finoman, és egy kellemes laza állagú "pudingot" kapunk.

Kis üvegtálakba kanalazzuk, tetejére málnaszósz kerül.
Hűtőben eláll.

Frissen fogyasztáshoz turbózzuk, alábbiak szerint.
A málnás darapuding mellé fagyi gombócot helyezünk, tejszínhabot nyomunk mellé, és még egy kis málnaszószt.
Isteni.....
Majdnem olyan finom mint a Harrernél, de sokkal olcsóbb megoldás. :-)
Próbáljátok ki, minden vendégemnél és a családomnál is sikert arattam vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése