2016. augusztus 23., kedd

Látogatás az Etyeki sonkamesternél

Vendégeimmel az Etyeki Korda Filmstúdiót néztük meg, erről már írtam, itt:
https://bakancsesfakanal.blogspot.hu/2012/02/latogatas-korda-filmstudioban-etyeken.html
De amiről még nem, az az, hogy tettünk Etyeken egy kis gasztro kirándulást is.
A Körpincénél nyitva találtuk szerencsénkre a Krajcsi pincészetet, ahol finom fehér borokat, és rosét kóstolgattunk.

A tulajdonos véletlenül járt kint, s ha már kint járt, meg is kínált minket. Gavallér módon pénzt nem fogadott el a kóstolókért, így hoztunk néhány palack bort tőle.

http://krajcsipince.hu/

A Körpince után az Újhegyi pincékhez tettünk kitérőt, és végre nyitva találtam a híres Etyeki Sonkamester Árpás László pincéjét is.

Hangulatos hely, csodás kilátás, barátságos fogadtatás, mi kell még.
Hogy mi, hát finom sonkatál, isteni málnaszörp, és kellemes fröccs kísérőnek.
Megkaptuk mindezt, igazán jól éreztük magunkat.

Árpás Úr barátságos, kellemes társaság, kedvesen elbeszélgetett velünk, megtudtuk, hogy Szabadkáról származik, onnan hozta magával a tudást, mellyel finom sonkáit készíti.
Szorgalmas dolgos ember, szerény, nagyon szimpatikus volt.

A sonkák pedig isteniek. A sonkatálon a hajszálvékonyra vágott 8 hónapig érlelt füstölt sonkán kívül fokhagymás hasaalja szalonna is volt, amit tejfölbe kellett mártogatni. Fantasztikus ízélmény.
Sose jutott volna ilyen az eszembe. :-)

Volt még mangalica kolbász, illatos paradicsom, paprika, lila hagyma, és mellé finom friss házikenyér.
Az árak elfogadhatóak, a házi málnaszörp kiemelkedően jó!
A hosszú ideje érlelt sonkákat éppen kihozta a mester "napozni", így lefotóztam azt is.

Ide még visszatérünk, élvezni a finomságokat, és a csodás kilátást.
Nyitvatartás: szombat-vasárnap.

http://www.sonkamester.hu/

1 megjegyzés: