2016. november 30., szerda

Tésztasaláta csípős pulykahusival

Egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető tésztasalátát ajánlok, minőségi hozzávalókból.

Hozzávalók: fél csomag orechiette tészta, 20 dkg pulykamell, 4-5 szem koktélparadicsom, zöld saláta vagy spenót levelek, só, bors, csilipaprika, olaj. Az öntethez: majonéz, tejföl, citromlé, porcukor, pici fehérbor vagy borecet, fehér bors, még csili ízlés szerint.


Elkészítés: A tésztának feltesszük a vizet forrni, bőven sózzuk, pici olajat lottyantunk bele. Ezalatt a pulykahusit kis csíkokra vágom, és felforrósított serpenyőben, olíva olajban átforgatom fehéredésig. Utána leveszem a lángot, sózom, borsozom, beleteszem a csilipaprikát, pici vizet öntök alá, és puhára párolom, majd megvárom míg elfő alóla a lé, és kicsit átpirítom.
Ha kész, rádobok pár félbe vágott paradicsomot, és egy-két percig azt is pirítom a hússal.
Közben kifőzöm és leszűröm a tésztát. Al dente, 7-8 perc, ahogy a tészta zacskójára írták.
Összekeverem a husival,  és hozzákeverem a saláta vagy spenót leveleket, majd ráöntöm az öntetet, és kézzel jól összeforgatom. Kész. Isteni finom, jól lehűtve az igazi.



A hozzávalókat lehet változtatni, a paradicsom helyett más zöldséggel is finom, a csilit el lehet hagyni, ha nem szeretjük a csípőset, de azzal az igazi.
Ami fontos: a tészta jó minőségű legyen. Az orechiette kifejezetten jó ehhez az ételhez.

Ebédre, vacsorára, de akár még reggelire is kiváló, másnap is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá.
Várom a véleményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése