2017. február 14., kedd

Mit eszünk ma? - Gombás és velős tapas

A tapas spanyol étel, kis falatocskák, általában ital mellé bekapható étkek. Bármiből lehet készíteni, és hívhatjuk éppen máshogy is, én most gombás tapas-nak és velős tapas-nak neveztem az esti vacsoránkat.

Gombás tapas

Hozzávalók: egy tönk laskagomba, egy fél csokor petrezselyem, só, bors, fél dl tejszín, a pirításhoz egy kanál olívaolaj, ha szereted, egy kis csilipaprika.  Bagett, kifli, vagy kenyér. (Legjobb az Aldi-s bagettet)

A gombát felcsíkozom, és a forró olajra dobom. Picit fröcsköl, aztán szépen levet enged. Teljesen lepirítom, hogy barnuljon, sózom, borsozom  (bőven bírja a borsot) esetleg csili, és rá a petrezselyem. Még egy perc, bele a tejszín, forrjon, és kész.

Velős tapas

Hozzávalók:
20 dkg velő, só, bors, némi pirospaprika, fél csomag petrezselyem, egy kanál olívaolaj, és a bagett.
A velőt forró vízbe dobom, pici citromlét tehetünk bele, egy percig forralom, majd lehűtöm, és leszedem a hártyákat róla.



Serpenyőbe egy kanál olajra teszem a tisztított velőt, sózom, borsozom, pirítom, majd ráteszem a petrezselymet is. Kapjon egy kis kérget, és már kész is.
Lehet a bagettre tenni, és igen, utána lehet alkoholt is inni.
Kis pálinka, egy pohár borocska, és máris remek az este.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése