2017. február 28., kedd

Tanösvény és gasztro Lentiben

Ha Lentiben járunk, kihagyhatatlan néhány igazi zalai étel. A dödölle, amit sokféleképpen lehet készíteni, mi a Hubertus fogadóban ettünk Lenti-hegyen, hagyományos dödöllét, pirítva, tejföllel.

Előtte Göcseji gombalevest kóstoltam, amit magam is szoktam otthon készíteni. Krumpli, babérlevél, tejföl, és jó sok vargánya. Mennyei ízek...
A Hubertus fogadóban hagyományos magyaros nagy adag ételeket kapunk, aki szereti, itt nem fog csalódni.
Már előre terveztem és készültem megnézni a parkerdőben újonnan kialakított tanösvényt, mert a turista magazinban olvastam a Patkós Stúdióról, akik rendkívül szép, látványos, és interaktív táblákat készítenek. Nos, nem csalódtam, igazi élmény volt, még mi, felnőttek is szerettünk játszani.
http://patkosstudio.hu/


A Parkerdő, ahol a tanösvény található a városka szélén a Kerka mellett található, ahol a Lenti vár is van.
Jól jelzett ösvényen sétálhatunk egyet az erdőben, és élvezhetjük a remek táblákat, melyek játékosak, látványosak, és közben megismerhetjük a növényeket, állatokat is.

Sok díjnyertes táblát készítettek el, fel is vettem a bakancslistámra egy csomó tanösvényt, melyek azon kívül, hogy szép helyeket fogok megismerni, még játékos, színes és vidám táblákkal is vannak gazdagítva.
Gyerekeknek kiváló program.
A stúdió honlapján meg lehet nézni hova készítettek táblákat, meg lehet célozni a programokat ennek alapján is.

Van forgatható, van kirakós, felismerős, stb. nagyon jó program végignézni őket.Természetesen maga a parkerdő is szép, igaz, még nem zöldültek ki a fák, de minden évszaknak megvan a szépsége. A friss levegő pedig kárpótol mindenért.


A Kerka folyó végig kísért minket a zalai kis hétvégénken, jártunk több helyen mellette, itt a táblán lévő információkból megtudtam hogy Szlovéniából ered, és a 60 km hosszból 30 km nálunk van. Négy patakkal folyik össze, mielőtt a Lendvába folyik, ahonnan a Murába torkollik.


Szép kis folyó, és Szécsiszigetnél, ahol előzőleg jártunk, egész szigetet alkot annyi felé ömlik szét. Romantikus folyó, és egyszer nyaraltunk Kerkafalván, tehát azt is tudjuk, hogy sok falunak adott előnevet. :-)

A színes táblákkal eljutottunk a Kerka partjára, rápillantottunk a várra, aztán visszafelé mentünk. Az egész tanösvény kb. 1,5 km hosszú, és megismertet minket a Kerka élővilágával.
http://www.patkosstudio.hu/tanosvenyek/162/vadvirag-tanosveny-lenti

A várról talán a legérdekesebb információ, hogy itt tartotta esküvőjét Bánffi Miklós és Zrínyi Ilona 1570-ben.
http://www.lenti.hu/index.php?nyelv=hu&aktiv=a_lenti_varMa elég rozoga állapotban van, ráférne egy kis felújítás, és marketing.
Zalától búcsúzunk, de még visszatérünk a Bonne Chance hotelbe, az biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése