2017. március 2., csütörtök

Mit eszünk ma? Piritósra kenve

Imádom a kenyérre kenhető krémeket, jöhet húsból, májból, zöldségből, sajtból, tojásból. A lehetőségek tára végtelen,  és csak a saját kreativitásunkon múlik hányfélét tudunk elkészíteni.
Gyors vacsoraként tegnap kiflikarikákkal ezt a két krémet dobtam össze.

Halas kence

Hozzávalók:
1 doboz szardínia, fél citrom leve, egy csilipaprika, cayenne bors, fekete bors, só, 10 kdg puha vaj.

Én sós vajat használok, akkor nem kell annyi só, a cayenne bors pedig kihagyható ha nincs otthon.
(Egyébként érdemes venni, durvára darálva kapható a metróban kis dobozkában. Remek és egészséges fűszer).

A hozzávalókat összekeverjük, és kész.

Köményes sajtkrém

Hozzávalók:

1 doboz sajtkrém (philadelphia) egész kömény, őrölt kömény, római kömény, só, bors (kihagyható).

A hozzávalókat jól összekeverjük, és kész.
Nemcsak gyors vacsorának, reggelinek, tízórainak is alkalmas.
Nekem mára ez lesz az ebédem, kis dobozkában hozom magammal, és pirítós barna kenyeret készítek hozzá.
Megtoldom egy kis gyümölcssalátával, és egészségesen étkezem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése